Museum van Hermans Dijkstra

De boerderij Hermans Dijkstra heeft een museale functie. Er wordt een beeld gegeven over het leven en werken van een rijke herenboer rond 1900.
De monumentendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich afspeelt rondom Boerderij Hermans Dijkstra te Midwolda. Tijdens deze dag zijn zo`n 65 vrijwilligers in historische kleding in en om de boerderij om u een beeld te geven van het leven zo rond 1910. Bij de boerderij gebeurt van alles: de was wordt gedaan, koper gepoetst, groente gesneden en op het land wordt hard gewerkt. In het voorhuis van de boerderij zitten de rijke herenboeren met hun vrouwen en kinderen te genieten van al het moois om hen heen.

Activiteiten Boerderij Hermans Dijkstra

Elk jaar is er ook een speciale attractie, zo is er een keer een dorsmachine geweest, een modeshow en ook vorig jaar was het weer groot feest met een paardenkeuring, historische fietsen en een draaiorgel

Dit jaar is de boerenerf dag op zaterdag 9 september 2017 meer informatie kunt u vinden op www.monumentendagmidwolda.nl

Tijdens diner avonden verzorgen wij rondgangen door de boerderijwaarbij wij vertellen over de rijkdom, historie en tragiek van de boerderij.